Ријеч директора

Ријеч директора

Ријеч директора

BHANSA је 01. јануара 2014. године након транзиције ентитетских дирекција цивилног ваздухопловства Федералне дирекције за цивилно ваздухопловство и Дирекције за цивилну ваздушну пловидбу Републике Српске, преузела одговорност за пружање услуга прилазне и аеродромске контроле летења с припадајућим сервисима, у контролисаним зонама међународних аеродрома у Бања Луци, Мостару, Сарајеву и Тузли.

Имплементацијом Стратегије управљања ваздушним саобраћајем БиХ (АТМ стратегије БиХ) те заједничким напорима свих запосленика BHANSA-е, наших пријатеља и партнера у ноћи с 12. на 13. новембaр 2014. године започели смо пружање услуга контроле летења с припадајућим сервисима у дијелу ваздушног простора Босне и Херцеговине до висине 10 000 метара (FL 100 до FL 325) из Оперативне јединице Сарајево ATCU I у саставу Центра обласне контроле летења (ACC).

Оптимизам и снажан мотив нису напуштали млади колектив BHANSA-е, пред којим је био јасан циљ - преузимање пружања услуга ваздушне пловидбе у горњем слоју ваздушног простора изнад 10 000 метара (FL 325 – FL 660).

Након успјешно завршеног највећег пројекта школовања контролора ваздушног саобраћаја у Европи, што је био један од  главних предуслова за почетак пружања услуга у цјелокупном ваздушном простору, знатна средства уложили смо у инфраструктуру и опрему Агенције.

По испуњењу свих услова дочекали смо тренутак који ће златним словима остати уписан у историји цивилног ваздухопловства у Босни и Херцеговини.  У ноћи с 04. на 05.12.2019. године преузели смо контролу ваздушног саобраћаја у горњем ваздушном простору БиХ, чиме смо постали најмлађи пружалац услуга у Европи.

Изнимна част и задовољство било је руководити тим захтјевним процесом и тимом младих стручњака, који ни у једном тренутку није сумњао у реализацију задатог циља према којем смо заједно ишли.

Наши планови за 2020. годину и наредни период подразумијевају наставак рада на подстицању позитивних процеса уз континуирано улагање у људске ресурсе, инфраструктуру и опрему, а све у циљу наставка сигурног, ефикасног и континуираног одвијања ваздушног саобраћаја у ваздушном простору БиХ, те унапрјеђења квалитета наших услуга.

Појава вируса COVID-19, који се ширио великом брзином и изазвао глобалну здравствену кризу утицала је на сваки сегмент економске дјелатности. Посебно је погођена индустрија ваздушног саобраћаја која пролази кроз најгору кризу од свог постанка.

Примарни циљ је био прихватити, анализирати и суочити се с изненадном ситуацијом те носити се с њом на најбољи могући начин што смо на крају и успјели. Наш Центар за управљање ванредном ситуацијом је свакодневно пратио и анализирао доступне информације  и на основу истих развијао стратегију заштитите здравља запосленика и осигурања несметаног наставка пружања услуга. Унаточ тешкој ситуацији очували смо сигуран и учинковит континуитет пружања услуга нашим корисницима, осигурали несметано функционисање BHANSA-е и сачували радна мјеста наших запосленика.

Неминовно је да ће криза проузрокована COVID-19 имати за резултат значајне промјене како у моделу понашања корисника услуга ваздушног превоза тако и моделу пословања свих грана ваздухопловне индустрије. Свакако ћемо наставити пажљиво пратити развој догађања како бисмо правовремено могли реаговати на динамичне промјене и сигурни смо да ћемо из ове кризе изаћи снажнији него што смо били прије пандемије.

Велико хвала свим запосленицима, јер заједничким снагама остварујемо одличне резултате, а остајемо вођени искључиво начелима сигурности, самоодрживости и константног развоја, те одржавању одличне сарадње с нашим пријатељима и партнерима из земље и иностранства.

 

Директор BHANSA-е

Даворин Приморац

Пратите нашу Фацебоок страницу

BHANSA Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine

Социјалне мреже

BHANSA - АГЕНЦИЈА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЗРАЧНОЈ ПЛОВИДБИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ИД 4227685650001
Ортијеш бб 88000 Мостар
Босна и Херцеговина
Тел: +387 36 281 000
Фаx: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2022 BHANSA. Сва права задржана.
Израда и одржавање: KRAFTBIT

BHANSA