Правила приватности

Правила приватности

Правила приватности

BHANSA, Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби Босне и Херцеговине, (у даљем тексту: „BHANSA“) као одговорно друштво брине о Вашој приватности и заштити Ваших личних података. У ту сврху донијели смо ова Правила приватности како бисмо Вас информисали о начинима сакупљања и обраде личних података.

Кориштење странице www.бханса.гов.ба
Приликом посјета wеб страници www.бханса.гов.ба аутоматски прикупљамо одређене податке и статистичке информације путем наших Интернет сервера или „колачића“. Примјери информација о Вашем кориштењу странице укључују: најпосјећеније и најгледаније странице и повезнице на нашој wеб страници, вријеме проведено на страници, најпопуларније кључне ријечи које кориснике воде до наше странице, Ваша ИП адреса, информације које се скупљају путем колачића, подаци Вашег уређаја попут поставки хардwареа, системске активности, врсте претраживача итд. Сврха такве обраде је да своје странице уредимо на начин да буду што ефикасније и једноставније за наше посјетитеље односно да их прилагодимо Вашим потребама.

У сврху прикупљања података БХАНСА користи:
– Гоогле Аналyтицс
– Фацебоок Пиxел

Наша страница може садржавати повезнице на друге интернетске странице којима БХАНСА не управља и за које није одговоран. Предлажемо да прегледате правила заштите особних података таквих страница да се упознате како се на њима прикупљају и обрађују Ваши особни подаци.

Сигурност
BHANSA користи техничке и организацијске сигурносне мјере како би заштитила Ваше податке. Било који лични податак који сте нам ставили на располагање, у преносу ће бити енкриптиран преко алгоритама како би се максимално осигурала сигурност наше странице, а како би се избјегла злоупотреба података од стране трећих особа. Наше се сигурносне мјере континуирано унапрјеђују у складу са технолошким развојем.

УПОТРЕБА „КОЛАЧИЋА“ (енг. COOKIES) – ШТА ЈЕ „КОЛАЧИЋ“?
„Колачић“ је мала текстуална датотека коју мрежно мјесто складишти на Вашем рачунару или било којем другом уређају, с информацијама о Вашој навигацији на тој мрежној страници. Колачићи су неопходни како би олакшали прегледавање, прилагодили га кориснику те не оштећују Ваш рачунар.

Иако се у Правилима употребљава општи појам „колачићи“ јер су они главни начин складиштења података којима се користи ово мрежно мјесто, простор „локалног складиштења“ прегледника се употребљава у исте сврхе као и „колачићи“. Све се информације у овом одјељку примјењују и на то „локално складиштење“.

У КОЈУ СЕ СВРХУ УПОТРЕБЉАВАЈУ „КОЛАЧИЋИ“ НА ОВОМ МРЕЖНОМ МЈЕСТУ?
„Колачићи“ су неопходан дио начина рада нашег мрежног мјеста. Главна је намјена наших „колачића“ побољшање Вашег искуства прегледавања. На примјер, употребљавају се да запамте Ваше личне поставке (на примјер језик) док прегледавате мрежно мјесто, те при будућим посјетама. Информације које прикупе „колачићи“ нам такође омогућују побољшање мјеста процјеном количине и образаца употребе, примјерености мрежног мјеста појединачним потребама корисника, бржим претрагама итд. Понекад, ако смо унапријед добили Ваш пристанак, можемо користити „колачиће“, ознаке и сличне алате ради прибављања информација које нам омогућавају да Вам покажемо, или с нашег властитог мрежног мјеста или мрежних мјеста трећих страна или на било који други начин, огласе засноване на анализи Ваших навика прегледавања мрежног мјеста.

КО УПОТРЕБЉАВА ИНФОРМАЦИЈЕ ПОХРАЊЕНЕ У „КОЛАЧИЋИМА“?
Информације похрањене у „колачићима“ употребљава искључиво BHANSA, осим оних који су у наставку описани као „колачићи трећих страна“, а њих употребљавају и њима управљају вањске правне особе ради пружања услуга које затражимо како бисмо побољшали наше услуге и искуство корисника приликом прегледавања нашег мрежног мјеста. Ови се „колачићи трећих страна“ углавном употребљавају да би се прибавила статистика приступа.

КАКО ОНЕМОГУЋИТИ ИЛИ СПРИЈЕЧИТИ УПОТРЕБУ „КОЛАЧИЋА“?
Можете ограничити, блокирати или избрисати колачиће с овог мрежног мјеста у било којем тренутку промјеном конфигурације Вашег прегледника путем доле назначених корака. Иако су поставке различите у сваком прегледнику, „колачићи“ се обично конфигуришу у менију  „Личне поставке“ или „Алати“. За даље детаље о конфигурацији „колачића“ у Вашем прегледнику, молимо погледајте опцију „Помоћ“ у самом прегледнику. Ако уопштено желите више знати о „колачићима“ и како функционише, можете се више информисати на www.allaboutcookies.org и www.youronlinechoices.eu.

Одговарање на Ваше упите
BHANSA посебну пажњу посвећује корисницима наших услуга тј својим посјетиоцима. Ваша мишљења су нам изузетно важна и у ту сврху Вас подстичемо да с нама комуницирате.

Можете нам се обратити путем телефона на број +387 36 281 000 или путем имејла на [email protected]. Уколико нас контактирате, могуће је да ћемо, на основу Вашег упита који представља Ваш пристанак, а у случају рекламације, на основу нашег легитимног интереса, обрађивати Ваше личне податке како бисмо:

 • одговорили на Ваш упит;
 • обрадили вјероватно рекламацију и предузели потребне радње;
 • Вам дали информације о нашим дјелатностима и услугама и Вашим правима.
 • У наведене сврхе обрађујемо Ваше личне податке које нам том приликом сами пружите, а то су лично Ваше име и презиме, број телефона, адреса, имејл, датум упита и природа упита. BHANSA обрађује личне податке физичких особа, а који могу укључивати личне податке попут имена и презимена, адресе, те контакт података. Пружање Ваших личних података у овом случају је неопходан услов за функционисање услуга које се користе на www.bhansa.gov.ba.

Како и с ким дијелимо Ваше личне податке
Ваше личне податке можемо подијелити с државним тијелима на њихов захтјев и с трећима који нам пружају услуге обраде личних података као извршиоци обраде. Ови су пружаоци услуга, у складу са уређеним уговорним односима у сврху заштите личних података, обавезни користити податке који су им повјерени искључиво у складу с нашим смјерницама и строго за сврху коју смо уговорили.

Ваша права
У сваком тренутку можете:

 • затражити приступ својим личним подацима и затражити ажурирање личних података;
 • тражити да Вам пружимо додатне информације о начину на који користимо Ваше податке;
 • запримити личне податке о Вама које сте нам дали у структурисаном, уобичајено употребљаваном и машински читљивом формату те, гдје је то технички могуће, да пренесемо те податке другом вођи обраде без препрека, ако се обрада Ваших података заснива на Вашем пристанку и спроводи се на аутоматизован начин;
 • затражити брисање личних података корисника. Будући да корисници могу затражити брисање само својих личних података, ради заштите корисника можемо од Вас затражити провјеру идентитета прије спровођења захтјева;
 • у случајевима гдје се обрада заснива на пристанку, повући свој пристанак с учинком у будућности како бисмо престали с таквом одређеном обрадом. Повлачење пристанка неће утицати на законитост обраде која се заснивала на пристанку прије њеног повлачења;
 • затражити ограничење обраде Ваших личних података;
 • дати приговор на сваку обраду која се заснива на нашем легитимном интересу, осим ако су разлози за извршење такве обраде јачи од права на заштиту личних података.

Службеник за заштиту података
У случају било каквих питања везано за обраду Ваших личних података и остварење права, можете се обратити нашем службенику за заштиту података путем контакта. Ако сумњате на повреду везано за заштиту Ваших личних података, имате право поднијети жалбу Агенцији за заштиту личних података.

Контакт подаци вође обраде:

Вођа обраде: Раде Зуцић, стручни сарадник за односе с јавношћу и веб;
Адреса: Ортијеш бб, 88000 Мостар, БиХ;
Тел. +387 36 446 259;
Имејл: [email protected]

Повјерљивост и приступ подацима
Овом изјавом обавезује се BHANSA да ће у складу са Уредбом EU 2016/679 о заштити појединаца у вези с обрадом личних података (Уредба) чувати повјерљивост свих личних података којима има право и овлаштење приступа, те да ћемо исте личне податке користити искључиво у тачно одређену (прописану) сврху.

Повјерљивост података
Желимо јасно рећи да приликом посјете овим страницама ваши лични подаци остају тајни, осим ако их не желите добровољно открити. Обавезујемо се да другим странама нећемо откривати, продавати ни преносити податке које смо запримили (осим у случајевима прописаним Уредбом).

Промјене наших правила приватности
У случају промјена наше Политике приватности обавијестићемо Вас о томе на овој страници и ажурирати датум измјене Политике приватности доле како слиједи.

Ова правила приватности су задњи пут измијењена 01.08.2020. године.

Пратите нашу Фацебоок страницу

BHANSA Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine

Социјалне мреже

BHANSA - АГЕНЦИЈА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЗРАЧНОЈ ПЛОВИДБИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ИД 4227685650001
Ортијеш бб 88000 Мостар
Босна и Херцеговина
Тел: +387 36 281 000
Фаx: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Сва права задржана.
Израда и одржавање: KRAFTBIT

BHANSA