ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ЛЕТНИХ ПРОЦЕДУРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ АЕРОДРОМЕ У БИХ

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ЛЕТНИХ ПРОЦЕДУРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ АЕРОДРОМЕ У БИХ

14. mart 2022. | Новости

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ЛЕТНИХ ПРОЦЕДУРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ АЕРОДРОМЕ У БИХ

Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби Босне и Херцеговине је након проведеног поступка јавне набавке закључила: „УГОВОР О НАБАВЦИ УСЛУГЕ ИЗРАДА ЛЕТНИХ ПРОЦЕДУРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ АЕРОДРОМЕ У БИХ“ с конзорцијем којега чине: Техно Инжењеринг 2Ц С.р.л. (Tecno Engineering 2C S.r.l.), Рим, Италија, ЦГX АЕРО С.А.С. (CGX AERO S.A.S.) Кастр, Француска и Екоплан д.о.о. (Ecoplan), Мостар. 

Предмет овог Уговора је израда 34 летне процедуре од којих ће њих 11 бити конвенционалне засноване на навигацијским уређајима на земљи те 23 процедуре засноване на сателитском сигналу  (ПБН – навигација заснована на перфомансама) за међународне аеродроме у БиХ. Планирано вријеме реализације уговора је  3 године. 

Реализација пројекта је отпочела уводним састанком дана 10.3.2022. године који је одржан у Главној канцеларији БХАНСА-е у Мостару. На овом састанку су поред представника БХАНСА-е и конзорција учествовали и представници БХДЦА који су дали  информације о поступку прихваћања промјене у АТМ фукционалном систему за активност увођења нових летних процедура у оперативну употребу те њиховом одобравању за оперативно кориштење. 

Пројекат израде летних процедура за међународне аеродроме у БиХ је у потпуности усклађен с „ПБН планом транзиције за Босну и Херцеговину“ и Правилником о утврђивању захтјева за кориштење ваздушног простора и оперативних поступака у вези са навигацијом темељеном на перформансама („Службени гласник БиХ“, број: 10/22) којим је у БиХ транспонирана Проведбена уредба комисије (ЕУ) 2018/1048 о утврђивању захтјева употребе ваздушног простора и оперативних поступака за навигацију темељену на перформансама.

Пратите нашу Фацебоок страницу

BHANSA Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine

Социјалне мреже

BHANSA - АГЕНЦИЈА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЗРАЧНОЈ ПЛОВИДБИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ИД 4227685650001
Ортијеш бб 88000 Мостар
Босна и Херцеговина
Тел: +387 36 281 000
Фаx: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2023 BHANSA. Сва права задржана.
Израда и одржавање: KRAFTBIT

BHANSA