Одржан састанак о координацији противградних активности у ваздушном простору БиХ

Одржан састанак о координацији противградних активности у ваздушном простору БиХ

10. novembar 2022. | Новости

Одржан састанак о координацији противградних активности у ваздушном простору БиХ

Јавно предузеће „Противградна превентива Републике Српске“ и Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ дана 03.11.2022. године организовали су састанак с циљем сагледавања стања у области координације противградних активности у ваздушном простору Босне и Херцеговине. Састанак је одржан у просторијама Подручног противградног центра Нова Топола уз учествовање представника Јавног предузећа „Противградна превентива Републике Српске“, Министарствa комуникација и транспорта БиХ , Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ, Министарства одбране БиХ, Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидбиБиХ и EUFOR AIR OPS.

Директор ЈП „Противградна превентива Републике Српске“ је упознао учеснике састанка  организација система противградне заштите у БиХ, након чега су размотрена питања оперативне сарадње током противградне сезоне у 2022. години, анализе споразума о сарадњи у области координације противградних активности, као и приједлози за унапређивање оперативне сарадње у 2023. у наредним годинама.

Договорене су активности које ће у 2023. и наредним годинама додатно унаприједити координацију противградних активности у ваздушном простору БиХ с циљем побољшања система противградне заштите уз истовремено очување сигурности ваздушне пловидбе 

По завршетку састанка организована је посјета Службе за летне информације Босне и Херцеговине (Flight Information Service - FIS), обједињену с BHRCC-ом у Бањој Луци и Јединици прилазне и аеродромске контроле летења Бања Лука.

Пратите нашу Фацебоок страницу

BHANSA Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine

Социјалне мреже

BHANSA - АГЕНЦИЈА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЗРАЧНОЈ ПЛОВИДБИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ИД 4227685650001
Ортијеш бб 88000 Мостар
Босна и Херцеговина
Тел: +387 36 281 000
Фаx: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2023 BHANSA. Сва права задржана.
Израда и одржавање: KRAFTBIT

BHANSA