Predstavnici NATO-a posjetili Glavni ured BHANSA-e u Mostaru

Predstavnici NATO-a posjetili Glavni ured BHANSA-e u Mostaru

26. studenoga 2020. | Novosti

Predstavnici NATO-a posjetili Glavni ured BHANSA-e u Mostaru

Predstavnici NATO-a pukovnik Peter Aviano, Savjetnik za standardizaciju i interoperabilnost, vojno zrakoplovstvo i protuzračnu obranu te pukovnik Jeffrey Erickson savjetnik za standardizaciju obuke dana 24. 11. 2020. god. posjetili su Glavni ured BHANSA-e u Mostaru. 

Program posjeta sadržavao je prezentaciju BHANSA-e s naglaskom na civilno-vojnu koordinaciju u zrakoplovstvu, kao i obilazak Jedinice prilazne i aerodromske kontrole letenja Mostar. Tijekom prezentacije naglašeno je da BHANSA ostvaruje veoma dobru suradnju s Ministarstvom obrane BiH, EUFOR-om i NATO-om, a sve sa ciljem da se letačke aktivnosti u zračnom prostoru BiH odvijaju na siguran način sukladno načelima koncepta fleksibilnog korištenja zračnog prostora. BHANSA sa svojim organizacijskim jedinicama pruža usluge u zračnoj plovidbi, kako civilnim, tako i vojnim korisnicima.

U oblasti civilno-vojne suradnje posebnu važnost imaju Jedinica za upravljanje zračnim prostorom, kao i Služba za letne informacije Bosne i Hercegovine ujedinjena sa Spasilačko-koordinacijskim centrom Bosne i Hercegovine. Međutim, vojnim korisnicima zračnog prostora BiH na raspolaganju su i ostale organizacijske jedinice BHANSA-e koje pružaju usluge u zračnoj plovidbi. BHANSA je zainteresirana za dodatno unapređenje suradnje sa svim vojnim korisnicima zračnog prostora u BiH (MO BiH, EUFOR i NATO) o čemu će se više razgovarati u narednom periodu. 

Tijekom posjeta predstavnike NATO-a primio je direktor BHANSA-e g. Davorin Primorac koji je iskazao zadovoljstvo postignutim stupnjem suradnje s predstavnicima NATO-a te naglasio važnost suradnje i razmjene iskustava, kao i razvoja ukupnih civilno - vojnih odnosa u oblasti zrakoplovstva u BiH. 

Direktor BHANSA g. Davorin Primorac u razgovoru s predstavnicima NATO-a

Pukovnik Peter Aviano je naglasio potrebu nastavka suradnje i dobrih odnosa između NATO-a i BHANSA-e te je u tom smislu dogovoreno da se i u narednom periodu unatoč pandemiji Covid-19 nastavi s održavanjem sličnih sastanaka. 

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2021 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA