BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 1
BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 2
BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 3
BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 4
BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 5
BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja / 6

25. siječnja 2021. | Novosti

BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

Sveučilište u Mostaru i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) potpisali su  Sporazum o suradnji u cilju ostvarivanja suradnje i zajedničkih interesa u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, prijenosu znanja i tehnologija, a u svrhu zajedničkog kreiranja društva znanja. Sporazumne strane su definirale načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Sveučilišta, koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova BHANSA-e. 

„Sveučilište u Mostaru kontinuirano radi na povezivanju s organizacijama i institucijama koje svojim radom i djelovanjem pomažu razvoju Sveučilišta bilo kao nastavna baza ili u znanstveno-istraživačkim projektima. BHANSA kao agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi otvara nove mogućnosti u istraživanju kontrole letenja kao složenog tehnološkog procesa što je veliki izazov za Sveučilište i studijske programe. Drago nam je što s našim partnerom otvaramo nove mogućnosti našim studentima, nastavnicima, ali i djelatnicima BHANSA-e za suradnju sa Sveučilištem“, naglasio je prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Suradnja će se odvijati na svim područjima od zajedničkog interesa, s naglaskom na istraživačko-razvojnim projektima i ekspertizama sa ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u BHANSA-i iz znanstvenih kompetencija Sveučilišta,  prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju djelatnika BHANSA-e kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja, specijalističke poslijediplomske i doktorske studije, stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Sveučilišta u Mostaru kroz studentske prakse, radionice, stručna predavanja, seminare i slično.

 „Iznimna nam je čast i zadovoljstvo da je iskorak ka uspostavljanju suradnje Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH sa znanstvenim institucijama vezan upravo za Sveučilište u Mostaru. Sporazum doista otvara brojne mogućnosti suradnje među našim institucijama,  kroz razmjenu iskustava i provedbu zajedničkih projekata. Bitan dio za nas svakako je i ukazati znanstvenoj zajednici na kontrolu letenja kao iznimno zahtjevan tehnološki proces koji nudi brojne mogućnosti za inovacije, ali i znanstvena istraživanja i osvrte. Cilj nam je s jedne strane obogatiti nastavni proces na Sveučilištu novim uvidima iz prakse, ali i primijeniti dokazane znanstvene metode u kontinuiranoj obuci naših uposlenika. Tu je naravno i mogućnost zajedničkog apliciranja na različite projekte, kao i mogućnost plasiranja inovacija na strana tržišta. Iskreno se nadam da je ovo početak plodonosne suradnje i da će Sporazum u dogledno vrijeme rezultirati konkretnim i opipljivim rezultatima na obostrano zadovoljstvo“, istaknuo je Davorin Primorac, direktor BHANSA-e. 

Suradnjom se potiču novi oblici prijenosa znanja, kao i daljnji razvoj vlastitih kapaciteta, korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA