Vlada Japana donirala namjensko specijalno vozilo BHANSA-i

Vlada Japana donirala namjensko specijalno vozilo BHANSA-i

14. veljače 2020. | Novosti

Vlada Japana donirala namjensko specijalno vozilo BHANSA-i

Vlada Japana donirala je namjensko specijalno patrolno vozilo, koje je posredstvom Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine proslijeđeno Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi kao krajnjem korisniku.

Ceremonija primopredaje spomenutog vozila, održala se danas u 11 sati u prostorijama BHANSA-e u Sarajevu.

Radi se o specijalnom vozilu namijenjenom za održavanje meteorološkog sustava za promatranje na lokaciji Jedinica prilazne i aerodromske kontrole letenja Sarajevo.

Ovo vozilo posljednji je dio velike donacije države Japana u okviru granta pomoći između Vlade Japana i Vijeća Ministara BiH iz 2014. godine kojim je osigurana nabava važnog dijela Meteorološkog sustava za odvijanje zračnog prometa.

Meteorološki sustav sastoji se od dvije automatske meteorološke stanice sa sustavom za promatranje vremena. Jedna automatska stanica smještena je na lokaciji Aerodroma Sarajevo a druga se nalazi na lokaciji Bukovik i postavljena je 2018. godine.

Uz doprinos poboljšanju meteoroloških usluga bitno je naglasiti i koliko ova donacija pridonosi i sigurnosti kako prometa na aerodromu Sarajevo tako i u našem kompletnom zračnom prostoru jer omogućuje korisnicima naših usluga vrhunsku informiranost o vremenskim prilikama tijekom leta što je jedan od ključnih sigurnosnih čimbenika prilikom pružanja usluga kontrole zračnog prometa.

U ime Vlade Japana, vozilo koje je predmet donacije ministru komunikacija i prometa BiH Vojinu Mitroviću predao je ambasador Japana u BiH gospodin Hideyuki Sakamoto.

Nakon obavljene ceremonije, ministar Mitrović je u ime Vijeća ministara BiH vozilo predao direktoru BHANSA-e Davorinu Primorcu.

Direktor BHANSA-e g. Primorac zahvalio se na donaciji u ime Agencije, naglasivši da su država Japan i japanski narod istinski prijatelji Bosne i Hercegovine od prvih trenutaka naše neovisnosti koji su uvijek spremni pomoći.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 BHANSA - Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA