PROVEDENA OBUKA KONTROLORA ZRAČNOG PROMETA ZA UPRAVLJANJE TIMSKIM RESURSIMA (TRM)

PROVEDENA OBUKA KONTROLORA ZRAČNOG PROMETA ZA UPRAVLJANJE TIMSKIM RESURSIMA (TRM) / 1
PROVEDENA OBUKA KONTROLORA ZRAČNOG PROMETA ZA UPRAVLJANJE TIMSKIM RESURSIMA (TRM) / 2
PROVEDENA OBUKA KONTROLORA ZRAČNOG PROMETA ZA UPRAVLJANJE TIMSKIM RESURSIMA (TRM) / 3

9. siječnja 2023. | Novosti

PROVEDENA OBUKA KONTROLORA ZRAČNOG PROMETA ZA UPRAVLJANJE TIMSKIM RESURSIMA (TRM)

BHANSA je na temelju programa kojega je odobrila Direkcija za civlno zrakoplovstvo BiH (BHDCA)  provela drugi dio obuke kontrolora zračnog prometa za upravljanje timskim resursima (TRM). 

Radi se o trogodišnjem ciklusu TRM obuke u okviru kojega kontrolori zračnog prometa prolaze ukupno 6 modula obuke na mjestima koja se nalaze izvan lokacija jedinica kontrole zračnog prometa BHANSA. 

Tijekom 2021. godine provedena su prva dva modula obuke na Vlašiću.

U razdoblju studeni-prosinac 2022. godine u Neumu kontrolori zračnog prometa BHANSA, njih 138., sudjelovali su u ovoj obuci koja prvenstveno za cilj ima razviti pozitivne stavove prema vještinama timskog rada i ljudskom faktoru u kontroli zračnog prometa (ATC), kako bi se smanjio broj pogrešaka vezanih za timski rad unutar sustava upravljanja zračnim prometom (ATM). 

Naš tim TRM facilitatora Almir Konjhodžić, Darko Martinović, Leila Nevesinjac, Radovan Pavić, Sanja Sadiković i Nives Buzaljko su za ovu godinu odabrali teme „komunikacija“ i „timske uloge“, te su potaknuli zanimljive rasprave između sudionika, koje su omogućile da sudionici zajednički postave ciljeve i osmisle strategije koje bi poboljšale svakodnevni timski rad u svim BHANSA jedinicama kontrole zračnog prometa. 

Za ovaj zahtjevan zadatak su uz vodstvo TRM koordinatorice Vedrane Delahmetović imali i punu potporu Uprave BHANSA, Ureda direktora, kao i Ureda za sigurnost zračne plovidbe BHANSA.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA