Predstavnici Vojnog odjela Veleposlanstva SAD u BiH posjetili BHANSA-u

Predstavnici Vojnog odjela Veleposlanstva SAD u BiH posjetili BHANSA-u / 1
Predstavnici Vojnog odjela Veleposlanstva SAD u BiH posjetili BHANSA-u / 2

11. travnja 2023. | Novosti

Predstavnici Vojnog odjela Veleposlanstva SAD u BiH posjetili BHANSA-u

Dana 6.4.2023. godine predstavnici vojnog odjela Veleposlanstva SAD u Bosni i Hercegovini na čelu s Lt. Col. Timothy Speace, zamjenikom Vojnog atašea posjetili su Glavni ured BHANSA-e u Mostaru. Primio ih je direktor BHANSA gosp. Davorin Primorac i upoznao s djelatnostima i organizacijom te planovima razvoja BHANSA-e. 

Tijekom sastanka razgovaralo se o civilno-vojnoj suradnji u području zrakoplovstva u BiH, organizaciji zračnog prostora BiH, opremi koju BHANSA koristi za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, kao procedurama vezanim za prelete kroz zračni prostor BiH, te polijetanja i slijetanja na međunarodne zračne luke u Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da su neposredni kontakti veoma važni za ostvarivanje suradnje, a posebice u situacijama planiranja i održavanja zajedničkih vojnih vježbi Vojske SAD i OS BiH prilikom kojih se koristi zračni prostor BiH, s obzirom na to da BHANSA po Zakonu o zrakoplovstvu BiH pruža usluge u zračnoj plovidbi za civilni i vojni zračni promet. 

Na sastanku je sudjelovao i v.d. direktor Međunarodne zračne luke – aerodroma Mostar gosp. Ivan Ljubić koji je predstavnike vojnog odjela Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini upoznao s aktivnostima zračne luke i njezinim kapacitetima.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA