PREDSTAVNICI MO I OS BIH POSJETILI BHANSA-u

PREDSTAVNICI MO I OS BIH POSJETILI BHANSA-u

14. rujna 2021. | Novosti

PREDSTAVNICI MO I OS BIH POSJETILI BHANSA-u

Izaslanstvo MO i OS BiH u sastavu gosp. Dženan Redžo pomoćnik ministra za politiku i planove, brigadir Slaven Hrkać šef odsjeka za politiku upravljanja i zaštitu zračnog prostora, te bojnik Elvir Mujkanović časnik za operacije u zračnom prostoru Zajedničkog stožera OS BiH u vremenu 8.- 9.9.2021. godine posjetili su BHANSA-u s ciljem unaprjeđenja koordinacije civilno-vojne koordinacije u području zrakoplovstva.

Dana 8.9.2021. godine posjetili su Jedinicu za upravljanje zračnim prostorom BiH (AMC BiH) koja je smještena u prostorijama Centra područne kontrole leta – Operativna jedinica I Sarajevo i održali sastanak s osobljem AMC BiH na čelu s AMC menadžerom gđom Selmom Hajdarević. Tijekom ove posjete posebno su se upoznali s radom osoblja MO i OS BiH koje je sukladno Zakonu o zrakoplovstvu BiH angažirano u ovoj Jedinici. Istaknuto je da su uspostava i operativni rad AMC BiH u značajnoj mjeri unaprijedili proces upravljanja zračnim prostorom BiH, a dogovorene su konkretne aktivnosti na daljnjem poboljšanju rada ove Jedinice.

Narednog dana 9.9.2021. god. predstavnici MO i OS BiH posjetili su Glavni ured BHANSA-e u Mostaru gdje ih je primio direktor BHANSA-e gosp. Davorin Primorac i upoznao ih s radom i dostignućima, kao i sa strateškim planovima BHANSA-e. Tijekom radnog dijela sastanka raspravljana su pitanja  implementacije razmaka 8,33 kHz između govornih kanala za jedinstveno europsko nebo, projekta korištenja Civil/Military ATM Coordination Tool Software (CIMACT) u BiH, suradnji po pitanju planova osiguranja radarskog pokrivanja zračnog prostora BiH i drugim pitanjima od interesa za MO BiH i BHANSA u cilju unaprjeđenja civilno – vojne suradnje u području zrakoplovstva u BiH.

Dogovoreno je da se nastavi s praksom međusobnih posjeta, sastanaka i drugih vidova suradnje i u narednom razdoblju.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2021 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA