Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e

Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 1
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 2
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 3
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 4
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 5
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 6
Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e / 7

16. svibnja 2023. | Novosti

Potpisan Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e

Direktori BHANSA-e Davorin Primorac i Unis Telekomunikacije d.d. Mostar Damir Bule, utorak 16. svibnja u Banja Luci, potpisali su Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e.

Nakon provedene javne nabave, Konzorcij Unis Telekomunikacije d.d. Mostar i Microstep-MIS Bratislava izabrani su za najpovoljnijeg ponđača za nabavu novih meteoroloških sustava BHANSA-e. Riječ je o kapitalnom projektu koji je dio modernizacije tehničkih sustava međunarodnih aerodroma/zračnih luka u Bosni i Hercegovini.

U okviru projekta nabavljaju se nove automatske meteorološke postaje (AWOS) i automatski terminalni informacijski sustavi (ATIS) za međunarodne aerodrome/zračne luke u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru, kao i novi prognostički sustav s VOLMET sustavom za Službu metorološkog bdjenja Bosne i Hercegovine.

Implementacijom novih sustava bit će značajno unaprijeđena kvaliteta pružanja meteoroloških usluga na međunarodnim aerodromima/zračnim lukama kao i meteoroloških informacija za en-route operacije, što će osigurati uvjete za povećanje zračnog prometa u Bosni i Hercegovini.

Tijekom svečanosti direktor BHANSA-e Davorin Primorac istaknuo je značaj potpisanog Ugovora koji predstavlja samo dio velikih ulaganja u infrastrukturu i modernizaciju tehničkih sustava za upravljanje zračnim prometom koji su planirani u sva četiri aerodroma/zračne luke BiH. 

Izuzetno smo ponosni što je BHANSA-a ukazala povjerenje za ovako značajan projekt upravo Unis Telekomunikacijama d.d. Mostar i našem globalnom partneru Microstep-MIS Bratislava. Plod je višegodišnje uspješne poslovne suradnje, ali i već dokazanih referenci u modernizaciji tehničkih sustava, koje potvrđuju bogato iskustvo, te neupitnoj kvaliteti i pouzdanost visokotehnoloških rješenja, poručio je gospodin Damir Bule, direktor Unis Telekomunikacija d.d. Mostar.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i predstavnici Microstep-MIS Bratislava predvođeni Glavnim izvršnim direktorom gosp. Martinom Gazakom. Microstep iz Bratislave je kompanija s dugogodišnjim iskustvom u području meteorologije i klimatologije posebice u području zrakoplovstva. Djelatnost MicroStep-MIS pokriva kompletan proces razvoja software i hardwera za meteorološke sustave, te integraciju sustava. 

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2023 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA