Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO]

Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 1
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 2
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 3
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 4
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 5
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 6
Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO] / 7

27. svibnja 2022. | Novosti

Održan tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO]

BHANSA je u okviru aktivnosti na implementacije Uredbe Komisije (EU) 2017/373 оd 1. ožujka 2017. o utvrđivanju zajedničkih zahtjeva za pružatelje usluga upravljanja zračnim prometom/pružatelje usluga u zračnoj plovidbi i drugih mrežnih funkcija za upravljanje zračnim prometom i za njihov nadzor,  a u  suradnji s EUROCONTROL-om organizirala tečaj Management and Oversight of Changes [SAF-CHG-INTRO]. 

Navedeni tečaj  održan je u Mostaru u razdoblju 16.-19.5.2022. godine, a na istom je sudjelovalo ukupno 24 polaznika, od kojih je 23 bilo iz BHANSA-e, kao i ANS inspektor BHDCA gosp. Dragan Petrović.

Tečaj je proveo instruktor EUROCONTROL-a gosp. Jean-Michel de Rede.

Tijekom ovog tečaja polaznici iz različitih organizacijskih jedinica BHANSA (kontrolori zračnog prometa, specijalisti u području upravljanja zračnim prostorom i protokom zračnog prometa, inženjeri, specijalisti za sigurnost zračne plovidbe, prognostičari, specijalisti služe za zrakoplovna informiranja i obuke) su upoznati sa zahtjevima koji se odnose na upravljanje promjenama u ATM/ANS u kontekstu Uredbe 2017/373.  

Poseban naglasak stavljen je na odnos između upravljanja promjenama i provedbi procjena za promjene u ATM funkcionalnom sustavu te promjenama u metodologiji po Uredbi 2017/373 u odnosu na trenutačno važeću metodologiju upravljanja promjenama. Sagledan je odnos pružatelja ATM/ANS usluga (BHANSA) s nadležnim  tijelom (BHDCA) od notifikacije do praćenja promjena.

Posebnu vrijednost tečaju dale su praktične vježbe tijekom kojih su uvježbavani postupci u slučajevima promjena koje se događaju u okviru djelokruga rada BHANSA-e kao pružatelja ATM/ANS usluga u BiH. 

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2023 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA