Održan sastanak o koordinaciji protugradnih aktivnosti u zračnom prostoru BiH

Održan sastanak o koordinaciji protugradnih aktivnosti u zračnom prostoru BiH

10. studenoga 2022. | Novosti

Održan sastanak o koordinaciji protugradnih aktivnosti u zračnom prostoru BiH

Javno poduzeće “Protivgradna preventiva Republike Srpske” i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH dana 3.11.2022. godine organizirale su sastanak s ciljem utvrđivanja stanja u području koordinacije protugradnih aktivnosti u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine. Sastanak je održan u prostorijama Područnog protugradnog centra Nova Topola uz sudjelovanje predstavnika Javnog poduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske”, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH, Ministarstvo obrane BiH, Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH i EUFORAIR OPS. 

Direktor JP “Protivgradna preventiva Republike Srpske” je upoznao sudionike sastanka organizacijom sustava protugradne zaštite u BiH, nakon čega su razmotrena pitanja operativne suradnja tijekom protugradne sezone u 2022. godini, analize sporazuma o suradnji u području koordinacije protugradnih aktivnosti, kao i prijedlozi za unaprjeđivanje operativne suradnje u 2023. i u narednim godinama.

Dogovorene su aktivnosti koje će u 2023. i u narednim godinama dodatno unaprijediti koordinaciju protugradnih aktivnosti u zračnom prostoru BiH s ciljem poboljšanja sustava protugradne zaštite uz istovremeno očuvanje sigurnosti zračne plovidbe 

Po završetku sastanka organizirana je posjeta Službe za letne informacije Bosne i Hercegovine (Flight Information Service - FIS), objedinjenu s BHRCC-om u Banjoj Luci i Jedinici prilazne i kontrole letenja zračne luke Banja Luka.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2022 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA