Održan sastanak na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“

Održan sastanak na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“ / 1
Održan sastanak na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“ / 2
Održan sastanak na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“ / 3

31. siječnja 2023. | Novosti

Održan sastanak na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) je dana 24.1.2023. godine, zajedno s Direkcijom za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) održala sastanak s predstavnicima šest gradova i općina s područja Herceg-Bosanske županije na temu „Upravljanje rutnim preprekama u Bosni i Hercegovini“.

Na sastanku su osim predstavnika BHANSA-e i BHDCA sudjelovali predstavnici Općina Bosansko Grahovo, Glamoč, Kupres, Tomislavgrad i Grada Livno, kao i predstavnik Ministarstva za graditeljstvo, stambeno-komunalnu djelatnost i obnovu Herceg – Bosanske Županije.

BHANSA i BHDCA su prezentirali što je do sada učinjeno po pitanju registriranja i objave prepreka većih od 100 m u zadnjih godinu dana, važnost ovih podataka za sigurnost civilnog zrakoplovstva, te njihovo korištenje u operativnim svrhama.  Također, posebna pozornost  je skrenuta na poštivanje već postojećih zakonskih obveza za sve subjekte koji grade ili planiraju graditi takve objekte.

Predstavnici općina su kroz raspravu istaknuli njihovu ulogu u cijelom tome lancu, te pobliže upoznali predstavnike BHANSA i BHDCA o ostalim subjektima uključenim u procesu odobravanja gradnje takvih objekata.

Na kraju sastanka je dogovoreno uspostavljanje stalne komunikacije i suradnje po pitanjima osiguranja podataka o preprekama i prostornih planova radi zaštite određenih zona od interesa za BHANSA-u, kao što su instrumentalne procedure leta i radio-navigacijska oprema.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA