Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga”

Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga” / 1
Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga” / 2
Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga” / 3
Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga” / 4

10. veljače 2023. | Novosti

Održan sastanak na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga”

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) je dana 7.2.2023. godine zajedno s Direkcijom za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) održala sastanak s predstavnicima državnih i obje entitetske razine na temu “SLA-Sporazum o razini pružanja usluga”.

Na sastanku su pored predstavnika BHANSA-e i BHDCA sudjelovali predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Granične policije Bosne i Hercegovine, Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Federalnog hidrometeorološkog zavoda Federacije Bosne i Hercegovine i Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

BHANSA je prezentirala organizaciju BHANSA-e, nadležnost za pružanje usluga zrakoplovnog informiranja i podzakonske akte koji reguliraju pitanje zaključivanja/sklapanja sporazuma o razini pružanja usluga sa svim izvorima zrakoplovnih podataka i informacija pružatelju usluga zrakoplovnog informiranja, obvezu dostavljanja sirovih podataka od strane izvora zrakoplovnih podataka i informacija, te obvezu pružatelja usluga zrakoplovnog informiranja da predloži BHDCA izvore zrakoplovnih podataka i informacija za objavu putem Zbornika zrakoplovnog informiranja (AIP), NOTAM-a i Zrakoplovnog informativnog cirkulara (AIC).

Predstavnici institucija, kao potencijalni izvori zrakoplovnih podataka i informacija, su u konstruktivnoj raspravi istaknuli značaj, nadležnosti iz svojih područja, te razloge kojim uočavaju potrebu potpisivanja ili nepotpisivanja odgovarajućih sporazuma (ne obavljanje određene aktivnosti propisane dokumentima iz područja civilnog zrakoplovstva).

Cilj održavanja sastanka je postignut, podignuta je svijest (“awareness”) o postojanju BHANSA-e, naše međusobno upoznavanje i prepoznavanje moguće zajedničke suradnje, koje su prije svega od značaja za podizanje razine sigurnosti u odvijanju zračne plovidbi na nebu Bosne i Hercegovine.

Ostaje obveza nastavka zajedničke suradnje u cilju finaliziranja sporazuma, određivanja setova statičnih i dinamičnih podataka za svaku instituciju pojedinačno, određivanje potencijalnih izvora zrakoplovnih podataka i informacija, a sve u cilju potpisivanja sporazuma od strane najviše menadžerske razine.

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA