Održan koordinacijski sastanak BHANSA - BHDCA

Održan koordinacijski sastanak BHANSA - BHDCA / 1
Održan koordinacijski sastanak BHANSA - BHDCA / 2

7. veljače 2022. | Novosti

Održan koordinacijski sastanak BHANSA - BHDCA

BHANSA i BHDCA su dana 3.2.2022. godine održali koordinacijski sastanak u Glavnom uredu BHANSA-e u Mostaru. Izaslanstvo BHDCA je predvodio generalni direktor gosp. Čedomir Šušnjar, a na čelu izaslanstva BHANSA-e bio je direktor gosp. Davorin Primorac. 

Sastanak je organiziran s ciljem razmatranja i koordinacije aktualnih pitanja vezanih za nadležnosti BHDCA kao civilne zrakoplovne vlasti (CAA) i državnog nadzornog tijela BiH (NSA) i BHANSA-e kao pružatelja usluga u zračnoj plovidbi BiH. 

Tijekom sastanka iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim uspješnim rezultatima suradnje od kojih je istaknut zajednički rad na pripremi i odobrenju dokumenta: „PBN plan tranzicije za Bosnu i Hercegovinu“, koordinaciji po pitanju upravljanja podacima o terenu i preprekama u suradnji s nadležnim Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, kao i suradnji s ciljem donošenja rješenja koja će unaprijediti organizaciju potrage i spašavanja u BiH. 

Posebna pozornost bila je posvećena zajedničkim aktivnostima na implementaciji Uredbe Komisije (EU) 2017/373 оd 1. ožujka 2017. godine o utvrđivanju zajedničkih zahtjeva za pružatelje usluga upravljanja zračnim prometom/pružatelje usluga u zračnoj plovidbi i drugih mrežnih funkcija za upravljanje zračnim prometom i za njihov nadzor u 2022. godini rad na implementaciji Uredbe 2017/373 je uvršten u ključne prioritete programa rada BHDCA i BHANSA-e. 

Predstavnici BHANSA-e su upoznali predstavnike BHDCA s aktivnostima na izradi VFR Manul-a BiH, što će značajno unaprijediti sigurnost zračne plovidbe za korisnike koji lete po pravilima za vizualno letenje (VFR) u zračnom prostoru BiH. 

Obostrano je zaključeno da je održavanje koordinacijskih sastanka BHDCA – BHANSA-e kako na razini direktora, tako i na drugim razinama od velike važnosti za nastavak uspješnog izvršavanja Zakonom propisanih nadležnosti BHDCA i BHANSA-e u oblasti zračne plovidbe. 

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2022 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA