BHANSA Instalirala dva punjača za električna vozila - Koračajući ka ekološki održivoj budućnosti

BHANSA Instalirala dva punjača za električna vozila - Koračajući ka ekološki održivoj budućnosti / 1
BHANSA Instalirala dva punjača za električna vozila - Koračajući ka ekološki održivoj budućnosti / 2
BHANSA Instalirala dva punjača za električna vozila - Koračajući ka ekološki održivoj budućnosti / 3

3. lipnja 2024. | Novosti

BHANSA Instalirala dva punjača za električna vozila - Koračajući ka ekološki održivoj budućnosti

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) postavila je dva punjača za električna vozila na lokaciji područnog centra kontrole letenja u Sarajevu. Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka očuvanju životne sredine i poticanju korištenja ekološki prihvatljivih vozila.

Novi punjači, pojedinačne snage od 22 kW, omogućiti će zaposlenicima BHANSA-e da lako i efikasno pune svoja električna vozila. Ovim potezom, Agencija ne samo da unaprjeđuje uvjete rada za svoje zaposlenike, nego i aktivno doprinosi poboljšanju kvalitete zraka u Sarajevu, gradu koji se godinama suočava s ozbiljnim problemima zagađenja, pogotovo u zimskim mjesecima.

BHANSA je ovim činom još jednom potvrdila svoju posvećenost zaštiti životne sredine. Instalacija punjača za električna vozila je u skladu s globalnim trendovima i lokalnim potrebama za smanjenjem emisija štetnih plinova. Električna vozila, koja prigodom uporabe ne emitiraju štetne plinove kao tradicionalna vozila na fosilna goriva, predstavljaju jedan od ključnih element u borbi protiv zagađenja i klimatskih promjena.

Pored ekoloških benefita, BHANSA ovim projektom također potiče svoje zaposlenike na prelazak na energetski efikasnija vozila, što dugoročno donosi brojne prednosti. Niži troškovi održavanja, kao i značajno niži troškovi vožnje na električnu energiju, dodatni su motivatori za sve veći broj ljudi da razmisle o prelasku na ovaj oblik prijevoza.

U konačnici, ova inicijativa BHANSA-e može poslužiti kao poziv drugim institucijama i poduzećima u Bosni i Hercegovini da se uključe u slične projekte, čime bi se zajedničkim naporima postigli veći ekološki efekti. Instalacija punjača za električna vozila je samo jedan od koraka koje BHANSA planira poduzeti u okviru svojih aktivnosti očuvanja životne sredine, te će nastaviti raditi na projektima koji promoviraju održivi razvoj i zdraviji način života za sve građane. 

Društvene mreže

BHANSA - AGENCIJA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZRAČNOJ PLOVIDBI BOSNE I HERCEGOVINE

ID 4227685650001
Ortiješ bb 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 281 000
Fax: +387 36 281 010

Copyright © 2020 - 2024 BHANSA. Sva prava pridržana.
Izrada i održavanje: KRAFTBIT

BHANSA