12.jpg
Директор BHANSA-е г. Приморац захвалио се на донацији у име Агенције, нагласивши да су држава Јапан и јапански народ истински пријатељи Босне и Херцеговине од првих тренутака наше неовисности који су увијек спремни помоћи

Влада Јапана донирала је намјенско специјално патролно возило, које је посредством Министарства саобраћаја и веза  Босне и Херцеговине прослијеђено Агенцији за пружање услуга у ваздушнојпловидби као крајњем кориснику.

Церемонија примопредаје споменутог возила, одржала се данас у 11 часовау просторијама BHANSA-е у Сарајеву.

Ради се о специјалном возилу намијењеном за одржавање метеоролошког система за проматрање на локацији Јединица прилазне и аеродромске контроле летења Сарајево.

Ово возило посљедњи је дио велике донације државе Јапан  у оквиру гранта помоћи између Владе Јапана и СавјетаМинистара БиХ из 2014. године којим је осигурана набавка важног дијела Метеоролошког системаза одвијање ваздушног саобраћаја.

Метеоролошки систем сесастоји од двије аутоматске метеоролошке станице са системом за проматрање времена. Једна аутоматска станица смјештена је на локацији Аеродрома Сарајево а друга се налази на локацији Буковик и постављена је 2018. године.

Уз допринос побољшању метеоролошких услуга битно је нагласити и колико ова донација придоноси и сигурности како саобраћајана аеродрому Сарајево тако и у нашем комплетном ваздушномпростору јер омогућава корисницима наших услуга врхунску информисаност о временским приликама током лета што је један од кључних сигурносних чимбеника приликом пружања услуга контроле ваздушног саобраћаја.

У име Владе Јапана, возило које је предмет донације министру саобраћаја и везаБиХ Војину Митровићу предао је амбасадор Јапана у БиХ господин Hideyuki Sakamoto.

Након обављене церемоније, министар Митровић је у име Савјетаминистара БиХ возило предао директору BHANSA-е Даворину Приморцу.

Директор BHANSA-е г. Приморац захвалио се на донацији у име Агенције, нагласивши да су држава Јапан и јапански народ истински пријатељи Босне и Херцеговине од првих тренутака наше неовисности који су увијек спремни помоћи.

Вијести Новости


icon Конкурси и тендери Јавне набавке | Конкурси

icon Организационе јединице BHANSA-е