Za objavu.jpg
U Glavnom uredu BHANSA-e dana 24.8.2018. godine održana je 19. sjednica Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH u čijem radu sudjeluju predstavnici ministarstva komunikacija i prometa BiH, ministarstva obrane BiH, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH i Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH

U Glavnom uredu BHANSA-e dana 24.8.2018. godine održana je 19. sjednica Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH u čijem radu sudjeluju predstavnici ministarstva komunikacija i prometa BiH, ministarstva obrane BiH, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH i Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Komitet za upravljanje zračnim prostorom BiH je na temelju Zakona o zrakoplovstvu BiH osnovalo Vijeće ministara BiH sa ciljem strateškog upravljanja zračnim prostorom Bosne i Hercegovine, a radi pripreme prijedloga značajnih za upravljanje zračnim prostorom Bosne i Hercegovine.

Na ovoj sjednici raspravljalo se o pripremi za radionicu za korisnike zračnog prostora koja će se održati 10. 11. 2018. god. u Banja Luci. Pored toga razmotrene su informacije o aktivnostima na izradi Airspace plana za fazu II BHATM strategije (preuzimanje odgovornosti za pružanje ATS usluga u gornjem dijelu zračnog prostora BiH od FL 325 do FL 660) i nacrt Programa sigurnosti zračne plovidbe BiH (State Safety Programme - SSP).

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e