IMG_9624.JPG
Na kraju sastanka zaključeno je da BHANSA podržava MAT u pregovorima i nastojanjima za povećanje broja operacija i kapaciteta, kao i privlačenju novih avio prijevoznika

U Glavnom uredu BHANSA-e u Mostaru dana 10. 1. 2019. g. održan je sastanak direktora BHANSA-e g. Davorina Primorca i direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla g. Rifeta Karasalihovića.

Tijekom sastanka razmijenjene su informacije o trenutnom stanju i aktivnostima, kao i planovima razvoja BHANSA-e i Međunarodnog aerodroma Tuzla. Sugovornici su istaknuli veoma dobru suradnju koju Međunarodni aerodroma Tuzla ima s BHANSA-om, a posebno s Jedinicom prilazne i aerodromske kontrole letenja Tuzla koja pruža usluge prilazne i aerodromske kontrole letenja na ovom aerodromu.

Direktor BHANSA-e g. Primorac je čestitao g. Karasalihoviću postignute uspjehe u razvoju zračnog prometa na Međunarodnom aerodromu Tuzla koji se ogledaju u izrazitom povećanju broja prevezenih putnika, kao i tereta s ovog aerodroma. BHANSA je dala svoj puni doprinos ovom uspjehu kroz radno vrijeme od 19 sati dnevno, koje se često i produžavalo sukladno operativnim potrebama prometa. Također na ovom aerodromu su osigurane i meteorološke usluge H24, a zrakoplovna tehnika i odsjek za preduzletno informiranje su također dali svoj puni doprinos.

G. Karasalihović je naglasio i važne infrastrukturne projekte poput izgradnje nove terminalne zgrade i produženja prilaznih svjetala, a g. Primorac je naveo da je BHANSA planirala sanaciju i rekonstrukciju objekta kontrolnog tornja.

Na kraju sastanka zaključeno je da BHANSA podržava MAT u pregovorima i nastojanjima za povećanje broja operacija i kapaciteta, kao i privlačenju novih avio prijevoznika.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e