IMG_9660.JPG
Konferenciju su otvorili g. Boris Ćorić, ispred Službe za zrakoplovno informiranje BiH i lokalni koordinator TAIEX-a te gđa. Sanela Zekić, rukovoditelj Zrakoplovnih servisa BHANSA-e, nakon čega su uslijedila predavanja uglednih stručnjaka i predavača g. Phillip Notry i g. Bruno Talavera, s Francuskog sveučilišta za civilno zrakoplovstvo (ENAC) i g. Uroš Grošelj iz Slovenia Control-a

BHANSA u suradnji s Technical Assistance and Information Exchange instrumentom Europske komisije je organizirala u periodu 28-29. 3. 2019. godine dvodnevnu konferenciju u Mostaru pod nazivom “Transition from Aeronautical Information Services to Aeronautical Information Management” s naglaskom na trenutni status migracije u Bosni i Hercegovini. Cilj konferencije je bila razmjena iskustava zemalja članica Europske unije sa svim relevantnim subjektima uključenim u odvijanje zračnog prometa u Bosni i Hercegovini, kao i podizanje svijesti o važnosti što skorije tranzicije prema upravljanju zrakoplovnim informacijama u skladu sa zahtjevima Organizacije za međunarodno civilno zrakoplovstvo (ICAO).

Konferenciju su otvorili g. Boris Ćorić, ispred Službe za zrakoplovno informiranje BiH i lokalni koordinator TAIEX-a te gđa. Sanela Zekić, rukovoditelj Zrakoplovnih servisa BHANSA-e, nakon čega su uslijedila predavanja uglednih stručnjaka i predavača g. Phillip Notry i g. Bruno Talavera, s Francuskog sveučilišta za civilno zrakoplovstvo (ENAC) i g. Uroš Grošelj iz Slovenia Control-a. Kroz dva dana konferencije obrađene su sve glavne teme od zahtjeva za kvalitetom zrakoplovnih podataka, potrebe za migraciju prema upravljanju zrakoplovnih podataka, kao i njihovog utjecaja kako na trenutne, tako i na buduće ATM koncepte.

Konferenciji je nazočilo 25 predstavnika, gdje su osim predstavnika BHANSA-e prisustvovali predstavnici svih relevantnih subjekta uključenih u odvijanje zračnog prometa u Bosni i Hercegovini, poput Ministarstva obrane BiH, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, predstavnika međunarodnih zračnih luka, sportskih letilišta itd.

Na kraju sudionici Konferencije su izrazili zadovoljstvo domaćinu BHANSA-i i TAIEX-u na uspješnoj organizaciji ovog događaja.

Vijesti Novosti


icon Organizacijske jedinice BHANSA-e